Gå til innhold

Hovseterhjemmet

Nybygget består av 166 beboerrom for langtidspleie, egen skjermet avdeling for sterkt demente samt dagsenter med kafeteria, behandlingsrom, frisør- og fotpleiesalong. Gjennom rammeavtale med sykehjemsetaten ble vi engasjert for å bistå i byggesaken samt stå for planlegging og beskrivelse av løs møblering, gardiner og utsmykking. Vårt fokusområde i prosjektet var å skape en lun atmosfære for beboerne med kvaliteter som bærer minst mulig institusjonspreg. Uttegning av mindre tilpassede innredninger sørger for soneinndeling og fleksibilitet i fellesrommene.
Det ble stilt høye krav til universell utforming i alle områder - både for den fysiske forflyttelse og det kognitive.
 

p-beate-ellingsen-hovseterhjemmet2
p-beate-ellingsen-hovseterhjemmet-fellesrom (2240x1513)
p-beate-ellingsen-hovseterhjemmet-fellesrom-detalj (2244x1595)
p-beate-ellingsen-hovseterhjemmet-hvilestoler (767x921)
p-beate-ellingsen-hovseterhjemmet-fellesrom5 (2881x1844)
p-beate-ellingsen-hovseterhjemmet-fellesrom4 (2812x1703)

År:
2018

Oppdragsgiver:
Sykehjemsetaten (SYE)

Oppdrag:
Totalinnredning

Status:
Ferdigstilt

Kategori:
Institusjon

Fotokreditering:
Link Arkitektur / Beate Ellingsen AS

Arkitekt:
Link Arkitektur