Røros Rehabiliteringssenter

Oppdrag: Nybygg - totalinnredning

Areal: 8 500m2

Les mer

Ferdigstilt: 2003

Arkitekt: LHL Arkitekter

Oppdragsgiver: LHL

Senteret er del av LHL-klinikkene (Landsforeningen for Hjerte- og Lungesyke) og ligger i utkanten av Røros sentrum i naturskjønne omgivelser. Oppdraget bestod i totalinnredning av nybygg i samarbeid med LHL Boligselskapet AS og arkitektene som har lang erfaringsbakgrunn fra institusjonsprosjekter. Bygget består av ca. 85 beboerrom, gymsal, svømmebasseng og møteromsarealer. 

Konseptet for interiørene bygger på bruk av naturmaterialer med innslag av sterke farger. LHL har et utviklingssamarbeid med et flerkulturelt senter i Namibia. Her ble det produsert stoffer for alle beboerrommene i 3 fargeskalaer. Stoffenes farger og mønstre er utarbeidet med inspirasjon fra mønstre og trykketeknikker i deres eget namibiske sortiment.