PwC Nytt hovedsete, Bjørvika

Oppdrag: Nybygg - totalinnredning

Areal: 13 500m2

Les mer

Ferdigstilt: 2007

Arkitekt: a-lab

Oppdragsgiver: Oslo S Utvikling AS

PwC - PricewaterhouseCoopers, flyttet inn i det første bygget i Bjørvika. Huset er på ca 13 500 m2 med 450 arbeidsplasser.
Prosjektet var et samarbeid mellom mange aktører. Både oppdragsgiver og brukere hadde et ønske om åpne arbeidsplasser med stor vekt på felles tilbud i form av sosiale soner, prosjektområder med mer. I tillegg var det behov for et antall lukkede kontorer som resulterte i en introduksjon av små studieceller, mindre i størrelse enn tradisjonelle cellekontorer. 

Farge - og materialvalget er basert på arkitekt og utbyggers sterke ønske om sorte gulv og hvite kjerner. Varierte fargeinnslag ble inspirert av de luftige rommene og av de fargede glassfeltene i fasaden. Utsmykningen er med på å fremheve konsernet identitet. Oppdraget er utført i samarbeide med Arkitektene AS v/ ARK Tale Øyen